Maukas pinaattirisotto sopii täydellisesti yhteen valmiiden särkipyöryköiden kanssa!
Valmisteluaika20 minutesmins
Kypsennysaika30 minutesmins
Avainsanat: kalaruoka, pääruoka
Annokset: 4
Aineosat
1pss (240 g)särkipyöryköitä
2rklöljyä
1sipuli
1valkosipulinkynsi
1sitruuna
3dlrisottoriisiä
8-9dlkasvislientä
80-100gtuoretta pinaattia (tai 150 g pakastepinaattia)
3-4rklmaustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipulin makuinen)
suolaa
mustapippuria
yrttejä
sitruunalohkoja
Ohje
Ota särkipyörykät sulamaan ja valmista kasvisliemi.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Purista sitruunasta ½ dl mehua.
Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä, lisää risottoriisi.
Sekoittele parin minuutin ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää sitruunamehu ja ala lisätä kasvislientä desilitra kerrallaan. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla. Jos käytät pakastepinaattia, lisää se nyt.
Lisää kasvislientä noin viiden minuutin välein, älä anna massan kuivahtaa. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää.
Paista kalapyöryköihin pinta öljyssä pannulla tai lämmitä niitä 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.
Jos käytät tuoretta pinaattia, lisää se nyt. Lisää myös tuorejuusto sekä tarvittaessa suolaa. Mausta pippurilla ja yrteillä.
Tarjoile sitruunalohkojen kanssa. Voit myös puristaa sitruunamehua annoksen päälle. Nauti!