Ylijääneestä puurosta syntyy maistuvia sämpylöitä käden käänteessä!
Valmisteluaika1 hourhr10 minutesmins
Kypsennysaika10 minutesmins
Avainsanat: aamupala, leivonta, välipala
Aineosat
5dlylijäänyttä puuroa
2dlvettä
1tlsuolaa
1rklsiirappia tai sokeria
11gkuivahiivaa
9dlvehnäjauhoja
Ohje
Sekoita puuro ja vesi keskenään. Lämmitä seos noin 42-asteiseksi.
Lisää suola ja siirappi tai sokeri. Sekoita.
Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin. Lisää jauhoja puuroon vähän kerrallaan, vaivaa samalla hyvin käsin, yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Vaivaa muutama minuutti, taikina saa jäädä pehmeäksi ja tahmeaksi.
Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (n. 30 min).
Jaa taikina lastalla paloiksi (n. 14 kpl). Nosta pellille leivinpaperin päälle (muotoile vain kevyesti). Kohota n. 15-30 min.
Paista uunin keskitasolla 250 asteessa n. 8-10 minuuttia. Nauti!