JULKAISUT

Vertaisarvioidut tieteelliset artikkelit

Vepsäläinen H, Meinilä J, Freese R, Korkalo L, Virtanen S, Erkkola M. Kasvikuntapainotteisuuden lisääminen lasten ja nuorten ruokavaliossa tuo terveys- ja ympäristöhyötyjä. Lääketieteellinen aikakauskirja Duodecim 2023;139:1479-84.

Ammattiyhteisölle suunnatut julkaisut

Korkalo L, Nissinen K, Raulio S, Niinistö S, Forma L, Saarinen M, Virtanen S. Ruoka-askel-hankkeessa neljä kuntaa rakentaa ilmastokestävämpää ja terveellisempää varhaiskasvatuksen ruokailua yhdessä tutkijoiden kanssa. Ammattikeittiöosaajat 1/2022.

Korkalo L, Kinnunen S, Silvennoinen K, Kettunen M, Meinilä J, Nissinen K, Raulio S, Niinistö S, Forma L, Saarinen M, Virtanen S, Erkkola M, Vepsäläinen H ja Ruoka-askel tutkimusryhmä. Askeleita kohti ilmastokestävämpää ruokailua varhaiskasvatuksessa. Elintarvike ja terveys 10/2022.

Opinnäytteet

Ahokas I. Steps towards healthy and sustainable daycare menus. Helsingin yliopisto, 2022.

Backholm K. Päiväkotiruoan kehittäminen – ruokalistasuunnittelu ja reseptinkehitys Kauhavan ruokapalveluille. Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, 2022.

Rantanen E. Päiväkotiruoan kehittäminen – ruokalistasuunnittelu ja reseptikehitys Ilmajoen ruokapalveluille Case: Ruoka-askel-hanke. Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, 2022.

Roumio E. Päiväkotiruoan kehittäminen: ruokalistasuunnittelu ja reseptinkehitys Kauhajoen ruokapalveluille. Case: Ruoka-askel. Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, 2022.

Esitykset

Kurkela O, Virtanen S, Erkkola M, Saarinen M, Niinistö S, Raulio S, Ahokas I, Mienilä J, Forma L. Healthier and more sustainable diets in early childhood education and care: a cost-consequence analysis of a menu intervention. 16th European Public Health Conference, 8-11.11.2023, Dublin, Ireland.